Friday, November 30, 2012

Segmen Cuti-Cuti by Erny


jom join segmen adik manis ni...


klik banner utk join segmen adik manis

kakak manis teringin nak hadiah ni:
v
v
v
v
v
Dress/ T-shirt Muslimah & Homemade Chocolate/ Skirt & Muslimah Blouse

NAK HADIAH LAIN KLIK SINI


Thursday, November 29, 2012

Year End Giveaway 2012

jom join GA ni pulak



adikku missz laila, jom join
ha, kawan2 yang baca entry ni
anda semua dijemput memeriahkannya
klik je banner utk join ^^

GiveAway by La NIAR


siapa nak jubah?
ni ada GA jubah dress



klik banner utk join




vacuum car rm35 je?



akhirnya ku terjebak jua
ke website deal yg amat popular
macam2 deal ada
dari gadjet2 sampaila ke hotel
dari soal kecantikan sampaila hal kebersihan
murah2 pulak tue
comel pun ye
rasa nak rembat je semua
tapi 'ukur duit yg ada dlm bank lah' kan


1st deal ku beli vacuum car
murah je
rm35 instead of rm80
pEnghantaran PERCUMA
okeyla tue, nak yg cmne lg kan...




Tuesday, November 27, 2012

1st Giveaway by Sweet Freezer 2012


siapa suka makan ice blended angkat tangan!
kinah suka kan?
hazirah & aliya pun suka kan?
korang yang baca ni pun suka kan..
kalo suka jom join GA comel ni
v
v
v
v



klik banner utk join

p/s:  membuatkan tekakku mencari ice blended malam2 ni..

Contest I Choose To Wear Hijab


jom join 1 lg contest
v
v
v
v
.

^
^
^
klik banner kat atas ni utk join

bawah ni gambar yg saya pertaruhkan
v
v
v
v



* hope bibir korang tertarik sedikit meleretkan senyuman tengok gambar ni 
seterusnya korang ada peluang utk tampil awet muda.. ada kaitan? *




Giveaway : 1st Anniversary Realiti Bukan Fantasi , Niena Sofea


jom join GA ni pulak

klik banner utk join
kinah, jom join!!

hadiah misteri untukku



~inbox fb hari ini~




alhamdulillah
kat bawah tue admin tanye ada anak perempuan tak?
hm, agaknya hadiah misteri tue barang yg baby gurlz boleh pakai x?
~kite tunggu & lihat~


GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Entry Kegemaran


Mula2 rasa GA ni senang
(walaupun dlm hati ada sedikit xfaham)
tu yg nak join
tp bila bc lg skali 
bukan shj xfaham, pening kepala otak aku
buasir otak? bukan tajuk GA je rupenye, 
pening ribu2 kali aku disini.

tuan blog ni memang gila2 kot orangnye
atau aku berada di blog orang gile?
takut sekejap.

sepatutnya pagi2 ni aku boleh plan ape nak wat hari ni
tapi otak aku jadi serabut!!!
tak jadila nak join
tapi td rasa GA ni senang.

usha jap tajuk2 entry yg ada
speechless aku
sah, bukan blog org gila ni
tapi.... aku tak taw camne nak cakap.

Daripada tajuk2 entry aku cuba menilai karakter tuan blog
of course la, ni 1st time aku jumpe blog ni!!
aku cuba fokus cari tajuk menarik nak letak sbg entry kegemaran
tapi.......

*org ni nampak apa yg org lain tak nampak
maksud aku.......... korang faham tak? *garu kepala jap 
entry blog ni lain dr yg lain.. 
membincangkan perkara yg orang lain kadang2 xperasan
*kan dah keluar ayat skema aku.

*banyak skop yg dibincangkan
bukan sekadar cerita pasal awek atau join segmen/GA/contest, 
pasal PM, isu semasa, pasal seks pun adoooo
entry utk org berfikir lebih jauh pun ada.. ops, banyaaaaaak
sampai aku tak boleh pilih entry kegemaran aku!!
(tak kan nak bukak satu2 n baca semua kan,
tak wat kerja lain la aku kalo camtu
tak pasal2 gastrik aku datang balik
p/s:lame gile aku dok landing ngadap blog ni je)

penat aku membebel pagi2 ni
ni banner.. klik banner ni kalo korang nak join okey
*menyandar keletihan aku, penat otak.


ni pulak entry kegemaran aku
jujur, memang aku bukak satu link ni je
semua tajuk tu seakan2 suruh aku buka
(tapi aku tak banyak masa dah sejam lebih aku bukak blog ni je)
aku pilih tajuk entry ni sbb aku memang suka berfikir.

bila dah baca sampai habis.. 
memang aku suka
totally macam bicara isi hati dan otak aku selama ni
err.. kite ada chemistry ke?
atau ko ni psiko yg boleh baca otak orang?
*ngade je aku ni hihi.. 
sepatutnya semua orang boleh berfikir mana yang baik dan buruk
otak yang benar2 sihat je ada common sense yang sihat... kan?

~tamat~
*dah banyak aku merapu.. aku nak rehat. penat otak


First Giveaway By Irsya Healthy House


ini pun salah satu GA yang simple
seronok join GA simple2 ni
tak perlu follow/like page raaamaiiiii sponsor$$$$
sebenarnya penatttt tunggu satu2 blog nak loading
kalo buka 2 atau 3 blog sekaligus mula la lemah gemalai streamyx ni
belum lagi aneka bunyi2an dari setiap blog
solution: terus wat 'mute' hihihi..
maafla kepada sesape yg berkenaan
ku membebel pulak malam2 buta ni
tapi betul la kan
tapi penting juga sponsor$$$$$$ ni hehe

papepun jom laju2 join GA ni
simple sangat2
~i like~



klik banner utk join
tag: kinah, jaja, hazirah, muiz & aliya

Monday, November 26, 2012

Giveaway Craftmerahjambu 2012



jom join GA ni pulak
Simple je
Banyak share, banyakla peluang utk menang ^^




klik banner utk join
sy tag: kinah dan kawan2 yg baca entry ni ^^



story Method Contest Giveaway!!



ape kes husband gelak tertahan2 dgn en.samsung?
da nak tengah malam ni..
jom ngintai sket..
oooo.. patutla..
tengok maharaja lawak

husband dgn en.samsungnya
wife dgn laptop join GA
~da xtaw nak wat ape, 
teruskan la dengan hobi lame ni
tak rugi pon~
dapat hadiah lagi ada

malam ni menang Method Contest Giveaway
alhamdulillah.. murah rezekiku dan rezeki mak mertua
hadiah tak la besar/mahal mana
alhamdulillah ada org nak bagi
hadiah = FREE.. 
sape tak nak kan?
lagipun senang je nak join
nak tips?
~share story from heart~

Method tu ape?
ha, korang terjah je link kat bawah ni
ku akan dapat hadiah, mak mertua pun akan dapat hadiah

v
v
v


NAK HADIAH LAIN KLIK SINI

Sunday, November 25, 2012

Segmen: Grand Blogwalking



mood: pikir nak masak ape hari ni
nak goreng ikan, husband belum balik dr pasar
nak masak daging/sup.. masih beku dlm peti ais
boleh tak kalo harapkan rezeki turun dari langit?
(ayat orang malas masak)


sementara tunggu husband balik,
jom layan 1 segmen ni:



ada hadiah taw
klik banner utk join

tuan blog die memang comey
single lagi but maybe not available
sukati akak je kan dik
korang yang nak ngorat 
boleh terjah blog nabila!!

eh, lupe nak bagitaw
akak xleh follow sponsor ni:
5) Jiakreatifelt.


1st Giveaway Cheeze Maz Sempena iPhone 5 Gadget Impian



 Kawan2 semua nak makan
sos KFC Cheeze Wedge & 
sos di dalam burger KFC Zinger Double Down
secara PERCUMA?
YA, PERCUMA..
cuma klik button share (Facebook / Tweeter/ Google)
 di link entry ini:

p/s: button share ada kat bawah title :)
hadiah dan syarat2 lain spt di bawah

v
v
v
v
v

30 pack serbuk cheese CHEEZE MAZ, setiap seberat 200 gram 
bernilai RM 20.00 (semenanjung) / RM 25.00 (SABAH/SARAWAK)
untuk dimenangi..



klik gambar utk join/ketahui syarat lain utk menang!!

Friday, November 23, 2012

2nd anniversary GIVEAWAY by SHxoxo


 petang yg sangat sejukkkk
pasang kipas no 1 tapi sejuknya mcm dlm peti ais!!
kalo tutup kipas kepanasan la pulak.
bosan xde wat pe ptg2 ni jom join GA ni


v
v
v


selamat berkenalan syafiqah
akak panggil awak ika okey
akak da terjah page fb ika
1st impression about ika ialah 
"seorang yang tak mudah putus asa"
betul tak?

okeylah, akak tak solat asar lg ni
jom terjah hadiah yg ika nak bagi

v
v
v



1) Oversized Crumple Shawl
2) Aquamarine Shawl
3) Mustard Pastel Shawl
4) Blue Pastel Shawl
5) Statement Collar Necklace
6) Sheseido Masker


kalo diberi pilihan
akak nak try Sheseido Masker ika!!
Untuk join GA ni klik banner kat atas ye ^^





tq la mak cik superman, terbaik!!


pon pon.. eh, pos laju ke yg datang?
smlm dah datang (sambil ke tingkap mengintai)
betul la pos laju
sape pulak yg bagi barang
memang nekad xnak membeli online dah (boleh caya ke?)
atau hadiah yg sampai?


setelah membuka plastik bungkusan
memang sah hadiah yang sampai
warna hijau.. sebesar 2 genggaman tangan yg dicantumkan
ku rasmikan slps istinjak dan ambil wuduk
baunya wangi.. segar.. ada bau herba dan 'mint'
sejuk je rasa masa pakai ^^


tq mak cik superman,
tq juga buat sponsor
nak tahu menang apa?
klik SINI


NAK HADIAH LAIN KLIK SINI



Terima kasih PTS atas kemenangan ini


biarlah gambar berbicara
berkenaan keceriaanku di pagi hari
setelah berhempas pulas menyiapkan puding roti
sambil mengendong si kecil buah hati


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151511314613852&set=a.129937243851.128936.115790928851&type=1&theater&notif_t=comment_mention

Alhamdulillah, menang
kali pertama menang pertandingan yang PTS anjurkan
amat gembira!!


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151511314613852&set=a.129937243851.128936.115790928851&type=1&theater&notif_t=comment_mention

mood: sedang menanti panggilan daripada PTS
nak pilih buku apa ye?



Wednesday, November 21, 2012

Topup FREE by Apih



hai Apih
saya guna Celcom
This is my Territory ^^

Of course la saya nak sangat topup ni
sebab Apih yang nak bagi percuma, kan3x...

korang yang nak topup percuma tue
klik la banner kat bawah ni
(sila baca dgn nada Upin & Ipin) 


Exclusive Giveaway by Double A


rasa macam GA ni yg paling ringkas
ops, ringkas dan padat
semua arahan a.k.a panduan tanpa membebel
tak percaya join la GA ni

v
v
v
v
v



follow blog yang disyaratkan pun senang
butang follow kat atas
tak yah susah2 cari kat bawah nun


tapi kan.. tapi kan..
akak xdpt like gmbar yg first ~ xkeluar pape
gmbar no. 2 dah like
gmbar no.3 akak xdpt like ~ xtaw la sbb pe


akak tag kinah, sidah dan umi
korang join taw
hadiah leh usha kat blog Double A
klik je banner kat atas


p/s: kalo diberi pilihan, akak nak hadiah dress tue 






First Giveaway by Gulai Tempoyak Ikan Patin


Di tengahari yg panas ni
jom join GA ni
kalau GA ni dapat makan kan best
ikan patin tue.. masak tempoyak.. sedaaaappp

ni banner GA 
xde gambar ikan patin mahupun gulai tempoyak
kenapa namanya Gulai tempoyak ikan patin?
agak2 korang?



klik banner utk join
hadiah banyaaaakkk
ni pulak senarai sponsor:

nisakay.com || [facebook page]
aderakukeysah.blogspot.com || [twitter]
nurulnamasaya.blogspot.com
penmerah.com || [facebook page]
pabilajejarikumulaberbicara.blogspot.com

-----------------------------------------

ini pula senarai hadiah giveaway ni:

Pemenang Pertama Wanita:
The Body Shop Perfume.
(White Musk eau de toilette)
Pemenang Kedua Wanita:
Blouse Wanita.
Pemenang Pertama Lelaki:
Snapback Cap.
Pemenang Kedua Lelaki:
T-Shirt Lelaki.
Pemenang Saguhati Pertama:
1: Topup RM10
2: Topup RM10
3: Topup RM10
Pemenang Saguhati Kedua:
4: Topup RM5
5: Topup RM5
6: Topup RM5

p/s: kalau tak dapat makan ikan patin,
saya nak The Body Shop Perfume atau blouse tu hihi..



Tuesday, November 20, 2012

EY GA by Fatin


Sementara tunggu hubby balik kerja
jom isi masa lapang join GA
Kali ini turn GA Fatin
Oleh kerana Fatin xbagi syarat utk tajuk
akak wat short form aje
maka jadilah EY GA ^^
EY tue End Year
GA tue sume org da tahu kan..
jom tengok banner Fatin

v
v
v
v




Klik banner Fatin di atas utk join
akak tag missz laila


"GIVEAWAY INI TIDAK AKAN TAMAT SELAGI TIDAK MENCUKUPI 200 PESERTA!!"
mak aiii.. banyaknye target dik oiii
ni mesti banyak sponsor ni
akak belum terjah senarai sponsor lagi utk like
nampaknye kene tarik nafas pjg2 dulu.


kalo tak capai target 
ape kata bagi hadiah banyak2 tue 
kat kami yg dah join ni hehehe


okey, doakan akak berjaya memfollow 
dan mengelike kesemua sponsor awak!!


Makanan di Cherating


Sepanjang 3 hari 2 malam di sini
Kami dihidangkan dengan pelbagai makanan yang super sedap
Alhamduillah...

hari pertama makan malam:
Ku agak canggung.. yelah, jarang makan kat luar. 
biasa makan kat rumah je hehe.. 
so agak malu2 kucing.
hidangan yang disediakan (buffet)

v
v
v
v
v

nasi putih
ikan tongkol masak lemak
ayam goreng berempah
Sup sayur.. ada bebola, brokoli, carrot dll
Aneka tart, puding, manisan
salad, buah2an, rojak buah dll - yg ni ku tak ambil
Minum Air sejuk je yang sentiasa di top-up oleh pelayan hotel 

Kami duduk di bahagian atas
Rupanya hidangan istimewa kami ada di bawah
Suamiku turun ke bawah mengambil sotong kunyit 
besar2 sotong pahang ni. gemuk gedempol :)

Sarapan:
Bihun goreng
Telur separuh masak
Roti aneka jem
4 jenis bun
aneka puding dan tart << my choice.. teringin nak rasa
Kepingan daging <<  my choice.
Nugget macam ayamas tue << my choice
sosej << my choice
baked beans << my choice
2/ 3 jenis salad
thousand island << my choiche.. sangat sedap!!
kuah salad warna pink << my choice. agak masam sikit, ada rasa strawberry.
bubur nasi
mee rebus
Buah2an
corn flakes, honey star dan kokokrunch & fresh milk << Fathiyyah choice
last but not least.. of course la air, jus oren & Apple!!

Fuh.. banyak betul menu utk sarapan
Husband ambil western food.. i follow sbb nampak menarik.

Makan tengahari:
Kali ni kami makan di bawah
saje nak torai.. menghadap swimming pool
tak ramai org dan tak bising (atas pun tak bising cuma crowded)
tapi tak berpeluang makan banyak2
dok layan kerenah Fathiyyah sorang ni
dan nak ambil makanan kene naik atas

So ini je la menjadi pilihanku

v
v
v
v
v

Nasi putih
daging.. xpasti masak ape
Sup sayur.. dalamnya ada Udang, ayam, tauge, sawi dll
Puding blueberry dan 1 lagi puding laici rasanya...
Atas puding tue ada buah ceri sebagai hiasan
Cantik, tapi rasa panadol << husband yg cakap
ku telan aje.. paksa telan sbb tak nak membazir.

Makan Malam:
Malam ni kami makan malam spesial
ada Majlis Makan Malam (BBQ)
tapi hujan agak lebat..
maka kami excersice ke bangunan sebelah
Jarak yg asalnya dekat menjadi jauh
Inilah habuan kami pd mlm itu:

v
v
v
v

Daging kambing, << nyum3x. Ini yang ku tunggu2
 lembu, ayam, sosej, kentang
3 jenis sos, salad,
roti dgn sup cendawan
nasi goreng << tak berkeinginan nak rasa tp bila balik bilik lapar pulak
aneka puding dan tart << ni pun ku tak makan sbb asyik puding dan tart je
Air jus orange
tembikai merah dan kuning
serta pisang yg sgt gemuk dan panjang
eh, pisang di Pahang ni memang sihat2 belaka ke?

Sarapan terakhir:
ni antara menu terakhir kami:

v
v
v

mee sup
nasi lemak 
kepingan daging turkey
sosej blackpepper
baked beans
puding roti dengan sos vanilla << super duper sedap.  Menyesal tak tambah lagi. balik bilik teringat2 puding ni
Aneka puding dan tart juga roti
Buah2an
corn flakes, honey star dan kokokrunch & fresh milk << Fathiyyah choice
Jus oren & honey dew


macam biasa i follow husband makan western food hahah
Bukan tak nak makan makanan melayu
Tapi kalau dtg hotel kena la makan makanan yg kita jarang makan/ jarang jumpe kan..

Perjalanan pulang, kami singgah membeli keropok lekor
sebagai buah tangan di Keropok lekor Pok Die
dan keropok lekor rm1 di kedai sebelah kedai yang menjual baju batik
Saje wat kudap2an dlm kereta
Sedap... teringat keropok lekor di Terengganu.

menang GA mak cik superman


rini terbuka hati nak BW kat blog makcik ni
rupanya pemenang GA dah diumumkan
baca punya baca.. cek no bertuah pulak
eh.. menang la..
tengok lagi sekali utk confirmkan.. SAH!!! 
sib baik mak cik xbg tarikh last utk tuntut hadiah hehe




ku menang hadiah yg ku inginkan
tq la makcik.. syg mak cik superman!!

p/s: detail dah email taw mak cik.

Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih


.

klik banner utk join

Monday, November 19, 2012

AinHaQis' Giveaway



klik banner utk join
sy tag:

jom join ramai2.. sebab..
v
v
v
v
GA ni akan dibatalkan kalau kurang 35 peserta .





LAGI kemudahan di Cherating



1 benda yg plg penting apabila bercuti
Apabila tiada membuatkan kita tertanya tanya
Dah masuk ke belum, awal atau lambat kat sini?
Memang tiada kat mana2 hotel lagi rasanya

Arah kiblat dah cantik lekat atas siling
Tapi tiada jadual waktu solat kawasan ni 
Alhamdulillah ada wifi yang super laju
Bolehla cek waktu solat kat SINI

Ohh.. lupe nak bagitahu
Selepas pintu masuk, lobi... banyak kerusi untuk menunggu
sebelahnya ada video game, meja snuker 
dan game bola yang kene kawal guna tangan (entah apa namanya)
Sebelah kanan ada kedai jual cenderamata, pelampung, bola dll peralatan
Dari sini kelihatan bar yang menjual Tiger dan kawan2nya.
Hmmm..

Malam.. serius ada nyamuk!!
Tak lena tido dibuatnya walaupun cuma 2 ekor nyamuk
Terpaksala hidupkan ubat nyamuk
Tq hotel.. mcm tahu2 je kami perlukannya

Keesokan pagi pulang ke bilik selepas sarapan
Setiap bilik menerima surat khabar NST percuma!!
Tergantung di tombol pintu bilik
Ohhh, seronok hihi



Friday, November 16, 2012

Superior room vs Deluxe room di Pantai Cherating?

Orang cakap Cherating ni best. Betul ke?
Perjalanan ke sini bukan main jauh..
Seseorang telah berkata:
"Taubat aku nak pergi lagi,
lebih baik pergi Port Dickson. 
Pantai juga, tak lah jauh sangat macam ni".

Berkumpul pukul 8pg (agak2 kami bersiap pukul berapa?)
Tiba di sini lagi 5 minit pukul 2 ptg.
Kenapa lambat sangat sampai? Biasala konvoi.. 
Berapa buah kereta tak sempat pulak nak kira
Dalam 8 - 9 biji rasanya.

Malam tadi ku dah google pasal hotel ni
The Legend Cherating Beach Resort 
Sajelah nak tahu.. best ke, kemudahan ape je yg ada
Kesimpulannya.. tempat ni amatlah best
Boleh baca review tu kat SINI

Sampai2 je staff hotel yg ramai tue 
tolong angkat barang dr bonet
tolong letak dlm troli
ohhh.. macam yg diceritakan ^^ bagus2

Oleh sebab barang kami semua teramatlah banyak
Troli yg satu tue hanya muat utk separuh barang ahli rombongan
Troli yg kedua tak kunjung tiba.. lama jugakla menunggu
Penat ooo dengan anak meragam
Terpaksa rela kami angkat barang yang berat tue sendiri ke bilik
Dengan hati yg berbuku2.. bukan hatiku haha
Moral: Memang kene beli troli sendiri la lain kali
(Hampir beli mlm td di Econsave tp xjadi)

No bilik 209.. Superior room rasanya
Yang pasti bukan deluxe room spt gambar di link tue
Sebab berbeza sikit design dan kemudahannya
Nah persamaan dan perbezaannya 

v
v
v
v

Tv biasa je, bukan flat
Sofa hitam tue tiada, ada 2 bj kerusi dan 1 meja bulat,
langsir yg same cadar yg same 
Ada balkoni, ada meja dan cermin
Peti Ais berisi 2 botol air mineral
Ada 4 power soket je
(1 utk tv, 1 utk kettle & 2 kosong tp yg kat bilik ni 1 da mmg rosak)
Arah kiblat pun ada
Buah2an tidak disediakan okey :D
Iron board & iron tiada (kene mintak kot, ku tak perlukannya)
hair dryer/ suis utk shaving ada..  
water kettle dan kawan2nya ada
bedroom slippers xde... amat sejuk nak pijak lantai
ada ubat nyamuk (first time ku jumpe hotel ada bagi ubat nyamuk)
last but not least
tiada paip utk buang air di tandas
tak pasal2 kene tarik shower yg xberapa panjang tue?
Sabar je la...

p/s: sila rujuk gambar pada link di atas utk perbezaan deluxe room dan superior room.
Ku tak ada rasa nak snap2 gambar
Sebenarnya malas nak transfer2 gambar ni... leceh
Selamat membaca lah ye :)

Okeylah, nak bawa anak kecil ini jalan-jalan sekeliling hotel.
(Naluri ibu dapat baca kemahuan anak yang bijak ini,
tahu2 je yang dia berada di hotel,
tadi dia cepat je nak cari bilik, meluru masuk bilik
terus panjat katil, lompat2 dengan riangnya
rugi mama tak rakam aksi kamu nak.. bukan senang)

moga maklumat ini berguna 
utk sesiapa yg belum pernah ke sini
dan berhajat ke sini
p/s: pengalaman hari pertama di sini sehingga jam 5.47 pm







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Design By Nurul Aini | For ~~ 2013 ©| Resolution: 1366 x 768px | Best View: Google Chrome